Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krym s jadernými zbraněmi

25. 2. 2021

(TŘEBENIČAN 5 - * 28. 10. 2017) * 

 

 

 NATO SE PŘIPRAVOVALO OBSADIT KRYM S JADERNÝMI ZBRANĚMI

Jak jsem dostal -  tak posílám.
NATO SE PŘIPRAVOVALO OBSADIT KRYM S JADERNÝMI ZBRANĚMI
Krym je v posledních době velmi atraktivní, i když nedosažitelný pro lodě NATO. Je jich ve vodách Černého moře soustředěno kolem deseti a je to nejvyšší počet od roku 2008. Přiblížit se k pobřeží poloostrova ale nemohou.
Ačkoliv plány USA ohledně Krymu byly grandiózní. Podle expertů byl veškerý majdanovský humbuk, navádění k evropské integraci, příslib vstupu do aliance spojen jen s Krymem. V plánech americké armády byl duben 2014 uváděn jako doba zahájení provozu na Krymu.
Američané plánovali, že umístí na poloostrově svůj systém protiraketové obrany a také protiraketový systém Patriot, aby kontrolovali nejen vzdušný prostor jihu Ruska, ale také blokovali všechny starty ruských balistických raket na rozsáhlém území.
Přičemž americký viceprezident Joe Biden dokonce americkým médiím vysvětloval, proč USA neuznávají ruský Krym a trvají na návratu poloostrova Ukrajině: "USA mají zájem o další rozvoj spolupráce s Ukrajinou, stejně jako Ukrajinci chtějí spolupracovat s USA. Klíčovým zájmem je pro nás Krym, který patřil do roku 2014 Ukrajině.
Daný region mohl sloužit jako vynikající vojenská základna pro NATO a bezprostředně vojska USA. Pro nikoho není žádným tajemstvím, že Ukrajinci chtějí do NATO a my jsme připraveni vyjít Ukrajině v této otázce vstříc.
Ale nyní je tento proces zmrazen kvůli konfliktu s Ruskem. Jakmile bude konfliktní situace vyřešena a Kyjev obnoví kontrolu všech regionů, zahájíme dialog o další západní integraci Ukrajiny".
Poznamenejme, že z území poloostrova jsou kontrolována území všech zemí v oblasti Černého moře. Turecko, Bulharsko, Rumunsko, Gruzie, Ukrajina, Rusko.
Rusko nyní samo kontroluje všechen tento prostor. Je příznačné, že ještě před Majdanem začínali Američané na Krymu budovat infrastrukturu pro své námořnictvo. Rekonstrukce jedné ze sevastopolských škol měla být použita pro inženýrskou základnu námořnictva USA. Na stránce pro zadávání veřejných zakázek Federal Business Opportunity stále visí oznámení o tomto výběrovém řízení.
"Američané se skutečně na vplutí na Krym připravovali velmi vážně a důkladně, říká člen výboru Rady federace pro obranu a bezpečnost Dmitrij Sablin. Už rok před událostmi na Majdanu v Kyjevě sestavili rozpočet na opravu několika budov v Sevastopolu a Simferopolu, kde počítali s umístěním štábních a zpravodajských jednotek. Vojenská letiště a posádky, které tehdy patřily Ukrajině, považovali za své vojenské objekty, dokonce poslali instrukce pro jejich rekonstrukci v souladu se standardy NATO. V plánech americké armády byl duben 2014 uváděn jako doba zahájení provozu na Krymu.
Zdálo se jim, že otázka je již rozhodnuta". Hovoří o tom i samotní západní experti, kterým rozhodně nelze vytknout
přízeň vůči Rusku. Právě v roce 2017 měla vypršet lhůta dohody s Ukrajinou o pronájmu ruskému námořnictvu Sevastopolu jako námořní základny. Poté by s přihlédnutím k proamerické moci na Ukrajině USA rychle získaly úplnou nadvládu nad Černým mořem. 
Krym by byl obohacen o takové typy zbraní, jako jsou mezikontinentální balistické střely (ICBM) Minuteman III a pozemní ICBM MX. Na letištích by byly bombardéry dvou typů (B-52H a B-2) a také stíhačky F-22 a útočné
letouny A-10 Thunderbolt. A Rusko by zůstalo bez ochrany.
Na závěr dodejme, že expracovník CIA čestně a otevřeně sdělil tisku, že po Majdanu se na Krymu měla objevit základna NATO, zabraňující Rusku kontrolu nad Černým mořem. Podle něj, pokud by se Krym nespojil s Ruskem, by se na poloostrově objevily vojenské základny NATO.

Tento vývoj však nezačal ani v tomto ani v minulém desetiletí, ale po pádu Berlínské zdi, domnívá se expracovník CIA, vedoucí "štábu" veteránů americké rozvědky, Raymond McGovern.

Zdroj: Nová republika vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

(http://infokuryr.cz/print.php?news.18740

  Dlužno poznamenat, že ke zrušení Varšavské smlouvy a ke sjednocení Německa dostal Gorbačov slib, že se NATO nebude rozšiřovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář